top of page
Healthy Hillegom_CZF7081 Corine Zijerveld Fotografie(c)2020.jpg
Health Tour logo.png

Health, Body & Mind Tour

Op zaterdag 11 maart 2023 organiseren AC Media en Healthy Hillegom de Health, Body & Mind Tour door Hillegom. Van sportschool tot coach en van gezond en lekker eten tot de natuur in de buurt. Hillegom is rijk aan ontzettend veel gezonde en inspirerende locaties. Ga mee op tour en ontdek al het gezonds wat hier te vinden is! 

Wat: Health, Body & Mind Tour

Wanneer: 11 maart 2023

Opening: 10:00 met wethouder Jan van Rijn

Locaties zijn te bezoeken tussen 10:00 en 16:00

Scrol verder voor een overzicht van alle (gratis) workshops en activiteiten, en een overzicht van deelnemende partijen.

Activiteiten & Workshops

Tijdens de Health, Body & Mind Tour zijn de gehele dag gezonde locaties en organisaties te bezoeken. Daarnaast zijn er ook verschillende (gratis) workshops en activiteiten te volgen. Hieronder vind je een overzicht. Vind je het leuk om mee te doen? Schrijf je dan in via de aanmeldknop. 

 • Bodyshape les 09:00 - 10:00 (Sportplaza)

 • Spinning les 09:30 - 10:30 (Sportplaza) 

 • Bodybalance les 10:00 - 11:00 (Sportplaza) 

 • Kennismakingsworkshop Mindfulness 11:00 - 12:30 (Mindfulness Hillegom)

 • Introductieles yoga 12:00 tot 12:45 (Yogastudio Timelezz)

 • Bewust Beter Ademen 13:30 - 14:15 (Vera Slot)

 • Workshop Jouw Hartsverlangen 13:30 - 14:30 (Petra Meiburg)

 • Kickboksen Zaktraining 13:00 - 13:45 (Train2Inspire)

 • Bootyburn 13:00 - 13:30 (Train2Inspire)

 • Circuittraining kracht/Conditie 13:45 - 14:30 (Train2Inspire)

 • Boksen 14:00 - 14:45 (Train2Inspire)

 • Kennismaking Padel tussen 10:00 en 11:00 (PadelHill)

 • Kennismaking Squash tussen 10:00 en 17:00 (Squash Hillegom)

Zin in een gezonde lunch? Op 11 maart biedt Nissa Café een gezonde lunch aan voor deelnemers van de tour. Voor €14,50 kan je genieten van een lekkere gezonde lunchcombi van een salade met smoothie. Reserveren van de lunch kan via letsconnect@nissacafe.nl of door te bellen naar 06 44 89 11 55.

Deelnemende locaties & organisaties

Bekijk je de site op mobiel? Scrol dan  voor meer informaties over de deelnemende partijen.

De Groeituin

De Groeituin

Kom tussen 10.00 en 13.00 langs bij De Groeituin. De Groeituin is een ontmoetingsplek aan de Oude Beek, en wel 1 van de mooiste plekjes van Hillegom. Er is een belevingstuin en een biologische moestuin, voor mensen die het fijn vinden om lekker in de aarde te wroeten, een frisse neus te halen of gewoon lekker buiten willen zijn. Je maakt onder het genot van een kop koffie en wat lekkers kennis met onze vaste groep vrijwilligers en gaat daarna lekker aan de slag in de tuin.

Squash Hillegom

Squash Hillegom

Van 10:00 uur tot 17:00 uur staan wij klaar om geïnteresseerde mensen mee de squashbaan op te nemen en alles over onze sport te vertellen en proberen! Neem natuurlijk je sportkleren mee, we hebben kleedruimten, en denk aan schone indoor sportschoenen. De rest van het materiaal hebben wij beschikbaar. Kennis maken met squash? Kom langs en doe het!

Health Coach Marjolein

Health Coach Marjolein

Als voeding en vitaliteitscoach help ik jou af van dat eeuwige diëten, en help ik je om weer lekker in je lijf te zitten. Tijdens de Health, Body & Mind Tour zal ik aanwezig zijn bij de Elsbroekerwei waar ik advies zal geven over voeding en vitaliteit. En kan je middels een interactief spel kijken hoe het met jouw voedingskennis gesteld is. Ik zal aanwezig zijn van 10:00 tot 15:00 uur. Wil je kennismaken of heb je vragen over je voedingspatroon kom dan gezellig langs.

Petra Meiburg

Petra Meiburg

Deze dag geef ik korte individuele sessies met informatie over jouw geboorte-energie. Wil je meer inzicht en helderheid over wie jij bent en wat bij jou past kom dan langs op mijn mooie plek aan het Kerkplein 6 in het centrum van Hillegom. Ook voor informatie over wat wandelcoaching, natuurcoaching en familie-opstellingen voor jou kunnen betekenen kun je bij mij terecht deze dag. Workshop 'Jouw Hartsverlangen' van 13:30 tot 14:30 uur

Petra Turkenburg

Petra Turkenburg

Heb je behoefte aan meer inzicht in jouw persoonlijke ontwikkeling of een situatie? Kom dan gezellig langs en trek een orakel-inzichtkaart. Ik help je graag ontdekken hoe dit een positief effect heeft op je gezondheid. Van 11:00 tot 16:00 uur ben je van harte welkom in mijn praktijk/atelier.

Nissa Café

Nissa Café

Kom gezellig langs voor een lekkere gezonde lunchcombi van een salade met een smoothie voor €14,50 euro (reserveren gewenst).

Yoga Studio Timelezz

Yoga Studio Timelezz

Timelezz is een fijne yoga- en pilatesstudio die je kunt vinden aan de rand van Bennebroek/ Hillegom. Het is een studio waarbij je met “beide voetjes op de mat blijft”. De lessen zijn eigenlijk fijne belevingen maar dat kun je natuurlijk alleen ervaren, door het te doen. Timelezz zal een introductie-yogales verzorgen van 12:00 tot 12:45 uur. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

Voor Jezelf Loopbaancoaching

Voor Jezelf Loopbaancoaching

Zaterdag sta ik tussen 10:00 en 15:00 u bij Nissa Café, Hoofdstraat 134 in Hillegom Gezond leven betekent ook gezond werken. Wil jij graag met plezier en voldoening werken? Benieuwd hoe jij uit komt bij jouw ideale baan? Zet dan zaterdag de eerste stap van denken naar doen. Maak je een afspraak of boek je een workshop dan krijg je een leuke goodiebag cadeau. Prima te combineren met een gezonde lunch. Ik zie je graag bij Nissa Café!

Mindfulness Hillegom

Mindfulness Hillegom

Met Mindfulness train je jezelf meer in het hier en nu te leven. Het is een no-nonsense methode om je aandacht te trainen en die bewezen effect heeft om een druk hoofd tot rust te brengen. Zo kun je makkelijker met stress omgaan en ontspannen, minder piekeren en meer van het leven genieten. Vraag je je af of Mindfulness iets voor jou zou kunnen zijn of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom meedoen met de workshop en ervaar het zelf! Volg tussen 11:00 en 12:30 een Kennismakingsworkshop Mindfulness.

SportPlaza

SportPlaza

Doe op zaterdagochtend mee met verschillende lessen bij SportPlaza: 09:00-10:00 Bodyshape 09:30-10:30 Spinning 10:00-11:00 Bodybalance

Praktijk voor Vrijer Leven

Praktijk voor Vrijer Leven

Volg van 13:30 tot 14:15 uur de workshop Bewust Beter Ademen door Vera Slot.

Licht op Talent

Licht op Talent

Vanaf 14.00 uur is er een open huis in mijn praktijkruimte Centrum Licht op Talent, aan de Industriekade 1. Krijg de gelegenheid eens binnen te kijken, talentkaarten te bekijken en jouw eigen talenten te ontdekken. Misschien leven er wel vragen over wat het betekent ‘slimme hersens’ te hebben. Hét moment om daar gewoon eens over te horen.

Elsbroekerwei

Elsbroekerwei

Aan de rand van de Elsbroekerpolder in Hillegom, ligt boerderij Helena’s Hoeve. Hier vind je onze sfeervolle en ruime boerderijwinkel Elsbroekerwei.

Praktijk jolie

Praktijk jolie

Mijn naam in Jolien Bleecke- de Looper. Als intuïtief, HSP en kindercoach begeleid ik hooggevoelige volwassenen en kinderen naar een leven meer in balans. Dit doe ik met praktische tools maar ook met energetisch werk. Daarnaast verzorg ik regelmatig mindfullwalks en geef ik energetische readings in mijn praktijk. Op zaterdag 11 maart ben in aanwezig bij de praktijkruimte van Petra Meiburg (Kerkplein 6) en kan je bij mij langskomen voor informatie over HSP en mijn praktijk.

Sleutel naar Gezondheid

Sleutel naar Gezondheid

Sleutel naar Gezondheid is tijdens de Health, Body & Mind Tour te bezoeken bij SportPlaza. Ik ga mijn 1 op 1 promoten massage yinmedicine en acces bars.

Het Honingmagazijn

Het Honingmagazijn

Het Honingmagazijn, onderdeel van imkerij Weerlanerpolder, Satellietbaan 41 b (t.o. Rataplan) te Hillegom, biedt deze dag informatie over imkeren en de rol van de bij voor het behoud van biodiversiteit. Imker Meinhard van de Reep vertelt over het leven en nut van de honingbij en de wilde bij.

DeBoekentas

DeBoekentas

Bezoek DeBoekentas bij Het Honingmagazijn. DeBoekentas biedt een assortiment boeken aan op het gebied van Body, Mind en Spirit en een fraaie collectie boeken over gezondheid en koken.

Padelhill

Padelhill

Train2Inspire

Train2Inspire

E-Fit Club

E-Fit Club

Aarts Sport

Aarts Sport

bottom of page