top of page

Hoe leef

ik gezond?

Eet natuurlijk

Gezonde omgeving

Bruisende connecties & zingeving

Financieel fit

Hard werken,

hard ontspannen

Blijven bewegen

Leefstijl en leefomgeving bepalen voornamelijk de kans om gezond ouder te worden. Healthy Hillegom geeft tips en tricks en werkt samen met scholen, werkgevers, sportverenigingen, supermarkten, horeca en de gemeente om meer gezonde opties aan te bieden.

 

Benieuwd naar wat je zelf kunt doen, waar gezonde opties beschikbaar zijn en wie er helpen om jouw omgeving gezonder te maken?

Ontdek hoe je kan profiteren van een gezonde leefstijl! 

Eet natuurlijk

Dat er een relatie is tussen onze voeding en onze gezondheid is iets wat zeker is. Waar we meer moeite mee hebben is om te bepalen wat gezonde voeding is. Een gezond voedingspatroon kan je namelijk helpen om gezond te blijven of sneller te herstellen wanneer je ziek bent. Wanneer we kijken naar de plaatsten op de wereld waar mensen het gezondst oud worden zien we diverse overeenkomsten die aansluiten bij de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van een gezonde voeding.

Gezonde omgeving

Hoewel we voor onze (on)gezondheid vaak naar onszelf kijken, zien we steeds meer redenen om ook naar omgeving te kijken. Een groot deel van de keuzes die we op dagelijkse basis maken worden namelijk sterk beïnvloed door de omgeving waarin we ons bevinden. Daarnaast spelen factoren als luchtkwaliteit, waterkwaliteit en bodemkwaliteit een belangrijke rol. Hoe kan jij je leefomgeving gebruiken om je gezondheid te ondersteunen?

Bruisende connecties

& zingeving

We beginnen steeds duidelijker te zien dat sociale connecties en zingeving een grote impact hebben op onze gezondheid. Zorgen voor een bruisend sociaal netwerk en een reden om elke ochtend op te staan is misschien net zo hard werken aan je gezondheid als naar de sportschool gaan of een gezonde maaltijd eten. We hoeven niet veel sociale connecties te hebben, het is belangrijk om een aantal mensen om je heen te hebben waar je je veilig genoeg voelt om je zowel je hoogtepunten als je dieptepunten mee te delen.

Financieel fit

We relateren het vaak niet aan persoonlijke gezondheid maar onze financiële situatie is een van de belangrijkste factoren of we gezond kunnen leven. Structureel minder te besteden hebben en stress gaan hand in hand waardoor we minder goed in staat zijn weloverwogen keuzes te maken. Slim omgaan met je geld kan enorm veel rust en plezier in je leven brengen.

Hard werken,

hard ontspannen

Ons mentale welbevinden staat steeds meer onder druk. Door hoge verwachtingen en een maatschappij waarin we continue in verbinding staan is het steeds moeilijker geworden om tot rust te komen. Hard werken is goed maar als we niet net zo hard ontspannen is de kans groot dat we vroeg of laat tegen de lamp lopen. Hoe kan je optimaal presteren op school of op je werk zonder op te branden in het proces?

Blijven bewegen

We krijgen energie van in beweging zijn. Natuurlijk moeten we op zijn tijd rusten, maar onze huidige leefstijl is vaak te passief vanaf een te jonge leeftijd. Sporten, wandelen, fietsen, het houdt ons lichaam niet alleen fit, er zijn ook enorme voordelen voor de ontwikkeling van onze hersenen en mentale welzijn. Wie van jongs of aan beweegt en blijft bewegen heeft een veel grotere kans op meer gezonde levensjaren.

bottom of page