top of page
Healthy%20Hillegom_FCZ8271%20Corine%20Zi
1.png

Eet jij voldoende groente en fruit? Dan ben je een van de weinigen. 85% van de mensen komt niet aan de 2 stuks fruit en 250 gram groente per dag. Dat terwijl groente en fruit veel voedingsstoffen bevatten die noodzakelijk zijn voor je lichaam en gezondheid.

 

Daarom organiseert Healthy Hillegom de Verse frisse start week van 30 augustus tot en met 3 september. Tijdens deze week willen wij jou uitdagen om elke dag voldoende groente en fruit te eten. Als je deelneemt zullen wij je helpen met tips en recepten. Daarnaast maak je kans op een blender ter waarde van €99,95, mede mogelijk gemaakt door Electro world Schoonderbeek. Durf jij deze uitdaging aan? Meld je dan snel aan door via de knop hieronder! Ook kan je via de knop hieronder deelnemen aan een WhatsApp-groep om vragen te stellen, ervaringen te delen en elkaar te helpen tijdens deze challenge. 

stephanie-studer-KBehqzCvWuw-unsplash.jpg

Wat houdt deze challenge in?

Door deel te nemen aan deze challenge heb je gekozen om te zorgen voor jezelf en je lichaam. Het doel is om een week lang de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit te eten, maar we hopen natuurlijk dat je dit ook door kan zetten in de weken daarna. Tijdens deze week zullen wij je ook waar mogelijk proberen te helpen. Zo kan je er bij je aanmelding voor kiezen om alleen onze tips en recepten te ontvangen of ook deel te nemen aan onze WhatsApp-groep. Hier kan je al je vragen stellen met betrekking tot gezond eten en misschien ook anderen helpen met jouw ervaring. Deelname is gratis.

 

Verder organiseren wij in die week allemaal activiteiten om mensen te stimuleren meer groente en fruit te eten. Zie het overzicht hieronder. Met al deze acties hopen we samen dat de Hillegommers meer groente en fruit gaan eten. Doe jij ook mee?

Opgeven voor de verse frisse start challenge kan via onderstaande knop. Als je deel wil nemen aan de Whatsapp-groep kan dat door op de knop hierboven te klikken! Mocht je nog vragen hebben, kan je die sturen naar info@healthyhillegom.nl.

Activiteiten overzicht

  • Hele week challenge: eet elke dag 2 stuks fruit en 250 gram groente

  • Doorlopend gezonde gerechten van restaurants uitlichten op social media

  • Dinsdag 31 augustus groente en fruitlab met voedingsdeskundige Esma op de markt

  • Woensdag 1 september fruit uitdelen op basisschool De Fontein met de wethouder

  • Donderdag 2 september 9:00 supermarktsafari Albert Heijn met health coach Marjolein

  • Vrijdag 3 september 9:00 supermarktsafari Jumbo met health coach Marjolein

caju-gomes-QDq3YliZg48-unsplash.jpg

Groente en fruitlab

Dinsdag 31 augustus  staan we op de markt met het groente en fruitlab samen met voedingsdeskundige Esma. Ontdek meer over groente en fruit en proef door ons vers bereid fruit of maak je eigen smoothie op een smoothie fiets. Daarnaast maak je kans op een gratis groente en fruit pakket. Hopelijk zien we je dan!

 

Supermarktsafari

Op donderdag en vrijdag organiseren we een supermarktsafari samen met health coach Marjolein. Lijkt het jou leuk om een keer bewust door de supermarkt te lopen en te zien waar je allemaal op kan letten als het gaat om gezond eten? Geef je dan snel op via de knop hiernaast! Je kan kiezen uit de volgende data en tijdstippen:

  • Donderdag 2 september 9:00 Albert Heijn Hillegom

  • Vrijdag 3 september 9:00 Jumbo Van Beest Hillegom.

Hopelijk zien we je dan!

Restaurants

De verse en frisse start week staat natuurlijk in het teken van meer groente en fruit eten. Als je thuis eet, heb je zelf (of je familieleden) in de hand hoeveel groente en fruit je eet. Maar als je gaat uiteten, ben je afhankelijk van het aanbod van restaurants. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen vinden dat het aanbod van gezonde gerechten in restaurants nog laag is. Om Hillegommers te helpen makkelijker de gezondere keuzes te maken in restaurants lichten we hieronder onze favoriete gezonde gerechten uit. Met groente of fruit als hoofdbestanddeel ben je dan verzekerd van goed eten, of zoals Joris van Alternatief het zegt: eten dat niet alleen vult maar vooral voedt.

Gezond op weg

Woensdag 1 september sturen we samen met wethouder Karin Hoekstra de leerlingen van basisschool De Fontein gezond op weg met een stuk fruit. Het fruit is mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Hillegom. Op die manier worden ook kinderen al bewust gemaakt van het belang van groente en fruit eten. 

Ijskasten

Om een gezondere keuze makkelijker te maken hebben we op verschillende plekken in Hillegom een ijskast met gezonde snacks geplaatst. Momenteel staat er een bij Train2 inspire en daarnaast gaan we in de week van de verse frisse start ook nog een bij Plein28 plaatsen. Weet je nog een locatie/bedrijf/sportkantine waar je ook graag een ijskast zou willen zien staan? Laat het ons weten via de mail: info@healthyhillegom.nl

 

Geef kleur door

Tijdens deze week werken we ook samen met Geef Kleur Door, de landelijke organisatie die de consumptie van groente en fruit wil stimuleren. Zijn hebben een actie waarbij je mensen kan verrassen met een groente of fruit kistje. Wij van Healthy Hillegom mochten een aantal mensen verrassen en hebben jullie ook gevraagd op facebook of jullie nog iemand kennen. Daar hebben we een lijst van opgesteld en deze mensen zullen ergens tussen 1 en 3 september hun groente en fruit pakket ontvangen.

 

De verse frisse start week wordt mogelijk gemaakt door

Nissa cafe.png
bottom of page