top of page
Healthy%20Hillegom_FCZ8271%20Corine%20Zi

Wandel gezond Hillegom rond

03 NDC Logo.png

Omdat we geloven dat wandelen het beste medicijn is doet Healthy Hillegom mee aan Wandel gezond Hillegom rond. Dit betekent dat wij vanaf 9 mei elke week samen met een groep deelnemers wandelen in de buurt.

 

Omdat wandelen niet alleen goed is voor mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes, obesitas of te hoge cholesterol, nodigen we iederéén die toe wil naar een actievere leefstijl van harte uit om aan deze challenge mee te doen.

Foto 5.jpg

Wat is Wandel gezond Hillegom rond?

De afgelopen jaren werd de De Nationale Diabetes Challenge (NDC) georganiseerd, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Dit jaar zal de challenge weer plaatsvinden, maar dan onder een nieuwe naam: Wandel gezond Hillegom rond. 

 

De NDC is een bewezen effectieve wandelinterventie die de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen in beweging heeft gebracht. Gedurende twintig weken lopen in heel Nederland deelnemers onder begeleiding door hun eigen omgeving. Na afloop ontvangt iedere deelnemer tijdens de feestelijke afsluiting een welverdiende medaille als aandenken aan deze grandioze prestatie.

“Samen wandelen is leuk, je merkt snel resultaat en je gaat je fitter en energieker voelen”, zegt Leonie Verstegen, coördinator Sport en Bewegen bij Stichting SportSupport en initiatiefnemer van de Diabetes Challenge vanuit Hillegom in Beweging. “Het is fijn om aan je gezondheid te werken met mensen die hetzelfde doel hebben, dat motiveert om door te zetten. Bovendien is wandelen goed voor je fysieke, mentale en sociale gezondheid.”

Extra informatie

Wandel gezond Hillegom rond

  • Start: dinsdag 9 mei 2022, 20 weken iedere dinsdag

  • Tijd: verzamelen om 19:20, wandelen van 19:30-20:30 uur

  • Voor wie: Mensen met (pre)diabetes, overgewicht, COPD en voor alle andere geïnteresseerden.

  • Locatie: start vanaf de ingang van het Gemeentehuis in Hillegom, Hoofdstraat 115.

  • Kosten: €10,00 totaal voor 20 wandelingen, inclusief t-shirt en feestelijke afsluiting. Financieel lastige situatie? Mail ons!

Foto 4.jpg

Wandel gezond Hillegom rond wordt mogelijk gemaakt door

Logo-SportSupport.png
download.jpg
logo_pay-off_rgb-01.jpg
Unknown.jpeg
bottom of page