Healthy%20Hillegom_FCZ8271%20Corine%20Zi

Nationale Diabetes Challenge Hillegom

03 NDC Logo.png

Omdat we geloven dat wandelen het beste medicijn is doet Healthy Hillegom mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Dit betekent dat wij vanaf 10 mei elke week samen met een groep deelnemers wandelen in de buurt.

 

Omdat wandelen niet alleen goed is voor mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes, obesitas of te hoge cholesterol, nodigen we iederéén die toe wil naar een actievere leefstijl van harte uit om aan deze challenge mee te doen.

Foto 5.jpg

Wat is NDC Hillegom?

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Het is een bewezen effectieve wandelinterventie die de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen in beweging heeft gebracht. Gedurende twintig weken lopen in heel Nederland deelnemers onder begeleiding door hun eigen omgeving. Na afloop ontvangt iedere deelnemer tijdens de feestelijke afsluiting een welverdiende medaille als aandenken aan deze grandioze prestatie.

“Samen wandelen is leuk, je merkt snel resultaat en je gaat je fitter en energieker voelen”, zegt Leonie Verstegen, coördinator Sport en Bewegen bij Stichting SportSupport en initiatiefnemer van de Diabetes Challenge vanuit Hillegom in Beweging. “Het is fijn om aan je gezondheid te werken met mensen die hetzelfde doel hebben, dat motiveert om door te zetten. Bovendien is wandelen goed voor je fysieke, mentale en sociale gezondheid.”

Extra informatie

NDC Hillegom

  • Start: dinsdag 10 mei 2022, 20 weken iedere dinsdag

  • Tijd: 19:00-20:00 uur

  • Voor wie: Mensen met diabetes type 1 en 2, prediabeten, COPD, obesitas en voor alle andere geïnteresseerden.

  • Locatie: start vanaf het Gemeentehuis in Hillegom, Hoofdstraat 115.

  • Kosten: €5,00 totaal voor 20 wandelingen. Daarbij krijgen alle deelnemers een sportshirt van de Nationale Diabetes Challenge en een pet van Healthy Hillegom.

Foto 4.jpg

NDC Hillegom wordt mogelijk gemaakt door

Logo-SportSupport.png
download.jpg
logo_pay-off_rgb-01.jpg
Unknown.jpeg